Vernissage för Örebro Konstskolas vårutställning på Örebro konsthall.  2018 05 09

Örebro Konstskola ”Now’s the time” 9 maj-3 juni. Örebro Konstskolas årliga vårutställning med verk av första och andraårs-elever visas fram till den 3 juni på Örebro konsthall.

”Det är alltid dags. Vi lever alltid nu. Begreppet samtid är något som hela tiden flyttar sig med oss och med tiden. Vår epok inom bildkonsten kallas Samtidskonst. Kanske lider den nu mot sitt slut. Det betyder inte att samtiden upphör. Men som alltid förändras den. Vad är det som kommer efter samtidskonsten? Örebro Konstskolas elever är de blivande nya konstnärerna. Nu är det dags för dem att visa upp sig.”

// Peter Ekström, rektor på Örebro konstskola.

360-video Örebro Konsthall

Det finns många sammanhang där drönare används för att filma i 360. Men i vissa sammanhang är drönare bara…. mindre lämpligt – som på ett vernissage. Så då blir mest praktiskt att fotografen syns i bild. Jodå, tekniska lösningar finns det ju. Radiostyrda bilar med monostativ och dyl, men filmandet ska ju heller inte ta för mycket focus eller stjäla uppmärksamhet från evenemanget som filmas. Colorit media har denna smidighet och kunskap för att skapa en intressant 360-film.