Google My Business

Om du önskar att själv ta kontrollen över informationen för telefonnummer, öppettider samt webbplatsens adress; så är det Google My Business som du ska aktivera. Detta är en gratistjänst hos Google. Denna tjänst ger även mervärde som att du får statistik på hur dina kunder hittar dig via Googles information; såsom vägbeskrivning, telefonnummer med mera. Möjlighet finns att själv lägga upp foton – och inte endast förlita sig på kundernas initiativ att fotografera verksamheten. Men det viktigaste är förmodligen att man ges möjligheten att besvara kundrecensionerna.

Om du ger en auktoriserad Google Street-View-fotograf i uppdrag att ta 360-graders foton av era lokaler, så är det via Google My Business som du har möjlighet att ”ta över” 360-bilderna. Både juridiskt och praktiskt. Fotografen kan därmed inte bestämma över (radera) dina 360-graders-fotografier.

Nedan visas ett exempel på den information butiksinnehavaren kommer åt vid öppnande av Google My Business. I nedanstående exempel är besökarna mycket aktiva.

Startsida

Inlägg

Information

Insikter