Kvänum Kök Örebro 360 Colorit Media Street View

Kvänum Kök / 360

Colorit media är stolt att Kvänum Kök valde oss till sin leverantör av 360-panoraman; för att visualisera sitt showroom på Hertig Karls allé 20 i Örebro. Panoramafotograf Örebro

Kvänum Örebro presenterar sitt showroom med Street View
360fotograf Örebro
Kvänum Örebro presenterar sitt showroom med Street View
360-video
Kvänum Örebro på Google Maps och läget Street View
360-video
Kvänum Örebro på Google Maps och läget Street View

Vilka frågor har ni och ert företag kring 360? ColoritMedia kan hjälpa er
>> kontaktformulär

Svenska kyrkor på Google Maps

När vi använder Google Maps utgår vi oftast ifrån att Google har kännedom om de viktigaste institutionerna som närmaste polis, sjukhus, bank och pizzeria. Det fungerar ofta; vi får en vägbeskrivning och når vår destination.

Större företag såsom IKEA eller och andra ”viktiga institutioner” såsom Systembolaget har självfallet egen personal som har som ansvar att uppdatera informationen för de egna butikerna – och att se till att alla butiker finns med på Google Maps.

När det gäller Svenska kyrkan så behöver vi som användare hjälpa till på traven. Och det innebär inte att vi behöver ringa och kontakta dem för att uppdatera informationen. Det kan vi bistå med själva; eftersom detta handlar om allmän info.

Vi som användare har alltså själva möjlighet att lägga till butiker, företag eller andra institutioner som saknas på Google Maps.

Efter att undertecknad uppmärksammade att inte bara en kyrka i egna församlingen saknades på Google Maps- utan tre, så ville jag kolla upp mot listan med Sveriges alla kyrkor och kapell; hur mycket jobb som fanns att göra. Och dessvärre så är det påtagligt att det finns mycket att önska.

Och eftersom det är ett omfattande arbete att själv kontrollera de upp emot 3000 kyrkorna och kapellen. Så har jag här utformat ett formulär som den uppmärksamme gärna får fylla i – med info kring vilka uppgifter som saknas. Undertecknad uppdaterar då info.

Jag vill börja med att ge några exempel på avsaknad av, eller inkorrekt info, som bör adderas/justeras.

Kan inte Google Maps ge exakt den info vi önskar får vi ofta alternativa förslag. Som här; Annerstads kyrka fanns inte med; istället får vi samhället Annerstad utmärkt på kartan.

GoogleMaps StreetView Svenska Kyrkor
Google Maps ger alternativ träff – samhället istället för kyrkan.

Ibland kan det se ut som informationen är tillräcklig och inte behöver åtgärdas. Som i fallet Alfta kyrka eller Njurunda kyrka. Inget problem att hitta dit: Google ger oss en perfekt vägbeskrivning till busshållplatsen utanför. Denna markering/träff är kategoriserad som busstation; det handlar alltså om markering för busshållplatsen för Alfta kyrka resp. Njurunda kyrka.

Om vi efter ett besök i kyrkan vill publicera en recension eller ladda upp fotografier så kommer det att i detta specifika fall bli fel; eftersom bilderna representerar busshållplatsen. Det finns ju heller inget fält för telefonnummer, öppettider eller för länk till webbplats – eftersom det handlar om busshållplatsen. Ett annat problem blir också att om vi finns i grannskapet och i Google Maps söker ”kyrkor” så blir det ingen träff; eftersom Google Maps kategoriserar platsen som busshållplats; även om ordet kyrka ingår i sökningen.

Google Maps visar busshållplatsen för Alfta kyrka – inte kyrkan (se blå fältet till vänster)

I detta fall behöver alltså en markering skapas med samma namn; Alfta kyrka – men i en annan kategori – kyrka. Markeringen för hållplats Alfta kyrka måste ju få finnas kvar och inte ändras, eftersom markeringen är rätt som hållplats.

Vad vi kan kontrollera. Öppna Google Maps. Skriv in kyrkan du söker – kontrollera sedan följande.

Får vi träff på kyrkan. Om JA dubbelkolla följande;

  • Är det i rätt kategori? Alltså kategori ”kyrka” – och inte busshållplatsen eller ”samhället”.

Församlingskoderna hämtade från SCB

Wadkoping Örebro 360 Street View

Blå linjer i Wadköping, Örebro – Street View

Visserligen hittar de flesta turisterna till friluftsmuseet Wadköping i Örebro. Även om de inte tidigare hade möjlighet att undersöka miljön via Street View och 360-graders panorama.

Nu bygger ColoritMedia upp Wadköpings (Örebro) gatunät i Google Maps. ColoritMedia är en av endast två-tre leverantör av detta i Sverige. Som Google Trusted Photographer kan ColoritMedia erbjuda detta.

Google Maps, Street View, 360 Örebro Wadköping, 2018 / De blå linjerna för Street View syns till höger på bilden. 360-panoraman producerat av ColoritMedia
360-fotografer Örebro
Wadköping syns nu i Google Maps’ street-view-läge

Blå linjer byggs upp

De blå panoramapunkterna byggs efter någon dag upp till en fin enhetlig blå linje i Google Maps – vilket man kan se nedan (2019 01 13)

Street View 360 - Wadköping i Örebro
Street View nu i Wadköping i Örebro tack vare ColoritMedia
Street View 360 - Wadköping i Örebro
Street View nu i Wadköping i Örebro tack vare ColoritMedia
Wadköping syns nu i Google Maps’ street-view-läge

https://goo.gl/maps/2f475ST9Eoo

Arbetet fortsätter…

Att fotografera för Street-view är en tjänst som ColoritMedia erbjuder. Så om inte Googles Street-View bil har kört runt ert kvarter, så kan ColoritMedia erbjuda samma funktioner.

ColoritMedia kan hjälpa er >> kontaktsida

Street View / Pegman och blå linjer

Colorit medias Google-Trusted-fotograf Benny Andersson är en av (än så länge) få Street-View-fotografer i Sverige som genom sitt stora engagemang som Google Local Guide har möjlighet att bidra till att skapa de blå linjerna i Google Maps.

ButikGlad

Här tar vi del av ett exemplet hur vårt besök hos dig kan se ut…

360-video Örebro Konsthall

360-video / Örebro Konsthall

Örebro Konstskola ”Now’s the time” 9 maj-3 juni. Örebro Konstskolas årliga vårutställning visas fram till den 3 juni på Örebro konsthall.

ArtGallery Tables.empty.workshops #TEW6

Museer och gallerier är även det kända marker för Colorit media

Frankrike

Frankrike

Guillaume Apollinaires grav på Cimetière du Père-Lachaise i Paris

Marcel Marceau grav på Cimetière du Père-Lachaise i Paris

Place des Fêtes i Paris

Richo Theta V

Erik Rosenbergs stuga

Erik Rosenbergs stuga / Oset i Örebro

Se samma bild på Google Maps / Erik Rosenbergs stuga