Colorit medias Google-Trusted-fotograf Benny Andersson är en av (än så länge) få Street-View-fotografer i Sverige som genom sitt stora engagemang som Google LocalGuides har möjlighet att bidra till att skapa de blå linjerna i Google Maps.

Vi känner till Google-bilen som kör runt i Sverige och världen och fotograferar; ”gata-upp-och-gata-ned” Nu finns teknisk möjlighet att med 360-kamera utöka detta nät med blå linjer. Det är detta som Benny A på Colorit media kan visa exempel på.

Det ska samtidigt sägas att det inte finns några garantier att ”pärlbandet av blå punkter”; fotosfärerna omvandlas till en linje. En anledning till detta är att Googles ”AI-maskineri” genom flygfoton över området måste matcha flygbilderna/bilderna mot fotosfärerna. Om det inte finns några jämförelsepunkter mellan flygfoton eller fotosfärer kommer det alltså att dröja något innan dessa pärlband omformas till blå linjer. Och det är ju just därför vi vill bidra – när Google inte har egen uppdaterad information.

Benny A på Colorit media bidrar med ”blå linjer” till Google Maps; som Local Guides; med level 8.

Benny A på Colorit media bidrar med ”blå linjer” till Google Maps; som Local Guides; med level 8. // Namnet kan vi läsa på nedanstående bild – i övre vänstra hörnet.

Innan det bildas en blå linje – består sekvensen av blå prickar – de olika fotosfärerna. / Det byggs mycket och intensivt runt Sörbyängen i södra Örebro; Google hänger inte med, med egna uppdateringar.

Uppdateras inom kort / 2018 05 27